Greta Kassler - Känner du skuld?

Dist.nu
Buzzbox Records & Trapdoor Records släpper i början av september Greta Kasslers fullängdare ”Känner du skuld”. En skiva med hela 14 spår, fylld med skön svensk enkel punk.
Ganska mycket falsk sång här och där, och det är svårt att veta vad man igentligen ska tycka. Men det är på något sätt ganska charmigt med det falska, och då och då påminner rösten om Coca Carola. Greta Kassler får mig att börja sakna mitt egna gamla punkband, som spelade hellre än bra.
Känner du skuld, är en skiva som kräver att man lyssnar på den några gånger, och det gör att de låtar jag känner mest för, är de låtar som fanns med på Greta Kasslers promo singel som jag recenserade för ett tag sedan. Maktens män, Rätt väg ut & Feta Grodor.
Men det finns faktiskt fler låtar som börjar sätta sig på näthinnan nu.
Låtar som Apans år, Sträck på din rygg & De oslagbara, hör till de bättre på skivan.
Om man ska summera allt och lyckas sätta ett betyg på Känner du skuld,, Hmmm ja det är ju faktiskt ganska falskt här och där, men jag gillar det, och låtarna är riktigt bra. Det räcker inte ända fram till en fyra, men en gott och väl till en stark trea.
Är ni intresserade av Greta Kassler eller annat som släppts på Buzzbox eller Trapdoor så ta en sväng till: http://www.buzzboxrecords.com http://www.trapdoor-records.se

Betyg: 3/5

/Mattias Ahl

Skrutt Fanzine
En debutskiva med Greta Kassler…..kul med nya trallpunksgrupper och det verkar som om genren växer i och med att Dia Psalma börjar igen och Asta Kask drar land och rike kring och dominerar. Greta Kassler har väl tagit det bästa från dessa grupper och en grupp som de påminner mig om är tidiga SkumDum och de bara jag älskade. Texterna sitter precis där de ska och körerna likaså. När man lägger till detta en musik som är riktigt melodiskt och gruppen har svenska texter som berör….ja då finns det inte mycket att klaga på. De kommer absolut inte med något nytt men ändå känns detta förvånande fräscht och man känner hur näven knyter sig och man känner att det är kamp det handlar om här. Så här ska det se ut….punk för 2000-talet.

betyg: 8/10

/Peter Thorsson

Backlash.se
Här handlar det om trallpunk. Bra trallpunk för en gång skull.
Greta kassler rör sig i samma korridorer som Radioaktiva Räkor och Strebers, när dom hade sina lyckliga dagar. Välspelat och bra driv. Det enda jag kan störa mig på är att sången borde va lite mer engagerad. Nu känns den lite lam och det låter lite som att mickhållaren bara vill ha allt överstökat.
Sen får jag gnälla lite på ljudbilden också. Trummor och gitarr tenderar att smälta ihop, i vissa partier hör jag bara en jävla gröt i bakgrunden. Det kanske bara är jag som är gnällig, men va fan, man vill ju höra nån slags melodi när man ändå ska kunna tralla med. Jaja, på det hela taget så funkar det här bra.
Det finns många liknande band i vårt avlånga land som inte gör det här hälften så bra.
Sen kan väl namnet Greta Kassler diskuteras, men det finns säkert nån sjyst tanke bakom?

3+

/Plytet

Läs fler recensioner på Greta Kasslershemsida